Στις 31 Μαρτίου ξεκινούν οι κρατήσεις για το “οικονομικό” Model 3 της Tesla

Εδώ και αρκετό καιρό η Tesla έχει υποσχεθεί την κατασκευή ενός οικονομικότερου Tesla Model Sηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, και το Tesla 3 ήδη βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, και θα ξεκινήσει να πωλείται προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Το Tesla 3 αναμένεται να κοστίζει στην βασική του έκδοση περίπου $35.000, ωστόσο οι μελλοντικοί πελάτες της Tesla που θα θελήσουν να το αποκτήσουν θα έχουν πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης και πολλά έξτρα, οπότε ενδεχομένως τελικά να χρειαστεί να επενδύσουν μερικές χιλιάδες παραπάνω για να το φέρουν στα μέτρα τους.

Επίσης τα πρώτα μοντέλα θα διαθέτουν μεγαλύτερο εξοπλισμό από τον στάνταρντ και έτσι αναμένεται να κοστίζουν περισσότερο. Σύμφωνα με τον Elon Musk, τον CEO της Tesla, το Model 3 σχεδιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε η παραγωγή του να είναι απλούστερη, και θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο του Model S.

Τα καταστήματα/ εκθέσεις της Tesla πρόκειται να ξεκινήσουν να δέχονται κρατήσεις από τις 31 Μαρτίου, ενώ οι online κρατήσεις (μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας) θα ξεκινήσουν μία μέρα αργότερα (σε παγκόσμιο επίπεδο), ενώ η προκαταβολή θα είναι $1000.

Οι πωλήσεις του νέου Model 3 αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά προς τα τέλη του 2017. Όσον αφορά στις πωλήσεις, η Tesla φαίνεται να τα πηγαίνει εξαιρετικά αφού στην Ελβετία για παράδειγμα, οι ετήσιες πωλήσεις του Model S ήταν περισσότερες από εκείνες των Mercedes Benz S-Class, BMW 7-Series, Porsche Panamera και Audi A8 μαζί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *